Starší rodinné domy jsou meziročně až o desetinu levnější

Starší rodinné domy jsou meziročně až o desetinu levnější

Naše analýza cen starších domů po rekonstrukci ukazuje cenový pokles jak v meziročním, tak v mezičtvrtletním srovnání.

Největší 10% zlevnění vykazují domy v Hradci Králové, metr čtvereční stojí oproti loňsku o 6700 Kč méně. Starší dům o rozloze 150 m 2 tak vychází zhruba o jeden milion korun levněji.

Z analýzy společnosti FérMakléři.cz dále vyplývá, že v Brně šly ceny dolů o 7 procent, v Praze a Olomouci o 5 procent. Výjimkou v meziročním srovnání je pouze Ústí nad Labem, kde ceny naopak o 4 procenta vzrostly.


V Praze, kde se loni na konci léta domy prodávaly za 100 100 Kč za m 2 , se letos jejich ceny pohybovaly kolem 95 700 Kč za m 2 . Dům o rozloze 150 m 2 šlo tedy koupit o zhruba 790 tisíc korun levněji. V Brně šel starší dům koupit asi o 783 tisíc korun oproti nemovitosti stejné rozlohy kupované loni.

Naše analýza cen starších domů po rekonstrukci ukazuje cenový pokles jak v meziročním, tak v mezičtvrtletním srovnání. Oproti začátku léta vykázalo největší pokles opět město Hradec Králové, následované Ostravou a Plzní. V Brně a Olomouci ceny poklesly o 1 procento a v Praze o 2 procenta.
Kvartální srovnání ovšem ukázalo už i města, kde se ceny starší domů vydaly opět nahoru. Růst cen v kvartálním srovnání ukázaly České Budějovice a Ústí nad Labem. Více informací v přiložené tabulce.

 

Prodávate nemovitost?
Získejte až o 10% vyšší cenu

Nechte si od nás doporučit ověřeného makléře, opravodovného specialistu v oboru,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě.

Jakou nemovitost prodáváte?

Byt
Dům
Pozemek
Jiné

Vybíráme z 11 737 realitních makléřů z celé ČR. Doporučíme vám pouze ty kvalitní,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě. Finální volba je čiste na vás.
Naše srovnání je nezávazné a zdarma.

Publikováno: 15.11.2023

Poslední aktualizace: 15.11.2023

Mohli jste nás vidět
v těchto médiích