Výkup nemovitostí v exekuci

Výkup nemovitostí v exekuci

Výkup nemovitosti, na kterou byla uvalena exekuce, představuje jednu z možností, jak efektivně vyřešit finanční problémy, a to bez toho, aby byla předmětná nemovitost prodána prostřednictvím exekutora v dražbě a za podstatně sníženou cenu. 

Výhodou výkupu nemovitosti je především rychlost, za kterou se platí určitým procentem z aktuální tržní hodnoty dané nemovitosti. Výše tohoto procenta se také odvíjí od míry rizika spojeného s jejím dalším prodejem a rovněž pokrývá nezbytné právní služby. I přes tuto skutečnost však nedojde k takovému podcenění, jako by tomu bylo u veřejné dražby. Procentuální stanovení výše ceny, za kterou bude nemovitost vykoupena, je velmi individuální a odráží se hlavně na konkrétních okolnostech. Avšak zpravidla lze za nemovitost v exekuci získat 60 až 85 % z její tržní hodnoty.

Některé firmy, které se zabývají výkupem zadlužených nemovitostí, dokonce nabízí možnost zpětného pronájmu, takže původní vlastníci mohou v nemovitosti zůstat bydlet a nadále ji využívat, nebo předmětnou nemovitost po čase i zpětně odkoupit.

Prodávate nemovitost?
Získejte až o 10% vyšší cenu

Nechte si od nás doporučit ověřeného makléře, opravodovného specialistu v oboru,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě.

Jakou nemovitost prodáváte?

Byt
Dům
Pozemek
Jiné

Vybíráme z 11 737 realitních makléřů z celé ČR. Doporučíme vám pouze ty kvalitní,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě. Finální volba je čiste na vás.
Naše srovnání je nezávazné a zdarma.

Publikováno: 7.3.2021

Téma: Prodej nemovitostí v exekuci

Související články

Výkup nemovitostí: Pro a proti

Téma: Prodej nemovitosti Prodej nemovitostí v exekuci Realitní makléř

Existuje množství situací, kdy potřebujete prodat nemovitost hlavně rychle. Prodej nemovitosti s makléřem trvá několik měsíců, bez makléře klidně i přes rok. Řešením může být výkup nemovitosti "za hotové". Přečtěte si o něm v našem článku.

Přečíst článek

Mohli jste nás vidět
v těchto médiích