Ceny nemovitostí

Ceny nemovitostí

Průměrné ceny dle typu nemovitosti

Stanovení jedné průměrné ceny v návaznosti na typ nemovitosti pro celou Českou republiku by bylo velmi zavádějící. Primárně hlavní město Praha by průměrnou hodnotu, jak u bytů, tak u domů, navyšovala a tím celý výsledek zkreslovala. Proto je níže zachyceno 8 velkých měst v ČR. Graf znázorňuje aktuální ceny za m2 u bytů a domů v těchto městech.

Nejvyšší ceny bytů i domů jsou, jak již bylo řečeno, v Praze. Částky za m2 nemovitosti zde převyšují až 3x cenu nemovitostí v jiných sledovaných městech. Druhým nejdražším městem pro koupi nemovitostí je Brno. I když v porovnáním s Prahou jsou ceny o poznání příznivnější. Nejlevněji pořídíte nemovitost v Ústí nad Labem. Ale i Ostrava má, v porovnání s ostatními městy, ceny za m2 u obou typů nemovitostí pěkné.

Prumerne ceny nemovitosti 2021

Zdroj: Valuo - Aktuální průměrné ceny nemovitostí uváděné v Kč za m2, dle typu nemovitostí, v 8 největších městech ČR.

Ceny bytů

Cena bytů je ovlivněna lokalitou a velikostí nemovitosti

Ceny domů

I cena domů je primárně ovlivněna tím, kde se dům nachází a jeho velikostí. Pro naše účely statistiky jsme zvolili 3 velikosti: malé do 150m2, střední 151 - 250m2 a velké od 251m2. 

Rozhodně nejdražší domy pořídíte v Praze. Nejdražší jsou ty nejmenší do 150m2, kde se cena momentálně šplhá až k 110 000Kč/m2. Ceny bytů v hlavním městě byly vždy vyšší než v ostatních městech ČR, a stále rostou. Za poslední 2 roky evidujeme u těchto nejmenších domů nárust v ceně až o 26 000 Kč/m2.

Obecně je v České republice pravidlem, že nejdražší domy jsou ty nejmenší a nejlevnější ty největší nad 251 m2. Výjimkou jsou ale například České Budějovice, kde je m2 u největších domů dražší než u středně velkých. 

Ceny domu v CR 2021

Zdroj: Valuo - Ceny domů (uváděné v Kč/m2) v 8 velkých městech ČR dle velikostí

Prodávate nemovitost?
Získejte až o 10% vyšší cenu

Nechte si od nás doporučit ověřeného makléře, opravodovného specialistu v oboru,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě.

Jakou nemovitost prodáváte?

Byt
Dům
Pozemek
Jiné

Vybíráme z 11 737 realitních makléřů z celé ČR. Doporučíme vám pouze ty kvalitní,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě. Finální volba je čiste na vás.
Naše srovnání je nezávazné a zdarma.

Publikováno: 8.6.2021

Poslední aktualizace: 4.6.2021

Téma: Ceny nemovitostí

Související články

Byty začaly zlevňovat. Stále jsou však dražší než před rokem

Téma: Ceny nemovitostí

Změna trendu. Byty po dvou letech začaly zlevňovat. Z údajů realitního trhu vyplývá, že se růst cen nových bytů zastavil. Patrné je to na mezičtvrtletním srovnání třeba v Praze. Část realitních makléřů tvrdí, že v některých lokalitách začínají nemovitosti

Přečíst článek

Aukce je další možností jak prodat nemovitost. Do 3 let budou tvořit třetinu všech prodejů.

Téma: Ceny nemovitostí

Jednou ze zajímavých možností, jak prodat nemovitost, se v poslední době stávají aukce. Podstatou aukcí je vytvoření nejvyšší možné ceny pro prodávajícího. Co dalšího o nich víme?

Přečíst článek

Vývoj cen bytů v Praze

Téma: Ceny nemovitostí Výpočet ceny bytu

Ceny bytů v Praze za poslední 2 roky, bez jakéhokoli zastavení či stagnace, rostly. Jaké typy bytů rostly v hlavním městě ČR nejvíce? Podívejte se!

Přečíst článek

Mohli jste nás vidět
v těchto médiích