Ceny bytů v roce 2021

Ceny bytů v roce 2021

Na cenu bytů má vliv především lokalita a jejich velikost. Další parametr, který cenu vždy ovlivní, je vlastnictví bytu, jeho dispozice a stav, ve kterém se daný byt nachází (např. před rekonstrukcí). Materiál domu, ve kterém se byt vyskytuje, taktéž může cenu do jisté míry ovlivnit. Stejně tak i to, co k bytu náleží - například balkón, terasa, výtah, garáž, apod.

Cena bytů v 8 nejvetších městech ČR

Cenu bytů nejvíce ovlivňuje to, v jakém kraji či městě se byt nachází. Jak je vidět z grafu níže, ceny bytů v hlavním městě jsou až 3x vyšší než v jiných městech České republiky. A to rozhodně není trend pouze tohoto roku. Podstatně vyšší ceny bytů v Praze zaznamenáváme již dlouhodobě.  Druhou nejvyšší cenu za m2 u bytů najdeme momentálně v Brně. Naopak nejlevněji byt koupíme v Ústí nad Labem, ale i v Ostravě jsou ceny příznivé.

Zdroj: Valuo - Ceny za m2 bytů v 8 největších městech ČR v 2021

Ceny bytů dle jejich velikostí

Cenu bytů současně, kromě lokality, ovlivňuje i jejich velikost. V celé ČR platí, že nejdražší byty jsou ty nejmenší. O ty je totiž největší zájem. Lidé je kupují ne jen pro vlastní potřebu, ale i jako investici se záměrem následného pronájmu. Menší byty se lépe pronajímají a majitel z jejich pronájmu získá větší finanční obnos než z bytů větších rozměrů (přepočteno na m2).

Avšak není pravidlem, že ty největší byty lze získat za nejnižší cenu za m2. Především v Praze, ale i například v Ostravě, jsou momentálně středně velké byty od 41 až 80 m2 nejlevnější možnou variantou (co do ceny za m2).

Zdroj: Valuo - Ceny za m2 bytů dle jejich velikostí v 8 největších městech ČR v 2021

Prodávate nemovitost?
Získejte až o 10% vyšší cenu

Nechte si od nás doporučit ověřeného makléře, opravodovného specialistu v oboru,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě.

Jakou nemovitost prodáváte?

Byt
Dům
Pozemek
Jiné

Vybíráme z 11 737 realitních makléřů z celé ČR. Doporučíme vám pouze ty kvalitní,
s nejlepší nabídkou v dané lokalitě. Finální volba je čiste na vás.
Naše srovnání je nezávazné a zdarma.

 

 

Publikováno: 27.2.2021

Poslední aktualizace: 19.5.2021

Téma: Ceny nemovitostí Výpočet ceny bytu

Související články

Byty začaly zlevňovat. Stále jsou však dražší než před rokem

Téma: Ceny nemovitostí

Změna trendu. Byty po dvou letech začaly zlevňovat. Z údajů realitního trhu vyplývá, že se růst cen nových bytů zastavil. Patrné je to na mezičtvrtletním srovnání třeba v Praze. Část realitních makléřů tvrdí, že v některých lokalitách začínají nemovitosti

Přečíst článek

Aukce je další možností jak prodat nemovitost. Do 3 let budou tvořit třetinu všech prodejů.

Téma: Ceny nemovitostí

Jednou ze zajímavých možností, jak prodat nemovitost, se v poslední době stávají aukce. Podstatou aukcí je vytvoření nejvyšší možné ceny pro prodávajícího. Co dalšího o nich víme?

Přečíst článek

Ceny nemovitostí

Téma: Ceny nemovitostí

Zjistěte jaké jsou průměrné ceny nemovitostí v 8 velkých městech ČR. V Grafech jsou zachyceny ceny za m2 dle typů nemovitostí.

Přečíst článek

Mohli jste nás vidět
v těchto médiích